Komentáře ke článku: Růžové víno (vin rosé) - zpracování hroznů

Jedná se o velmi starou variantu vína, známou již za časů antiky, která se v posledních letech opět vrací na výsluní zájmu milovníků vín. I když především v oblastech mimo EU se „růžové“ víno často vyrábí mícháním bílého a červeného vína, o skutečně růžovém vínu hovoříme jen tehdy, je-li vyrobeno z hroznů modrých odrůd, cestou krátkého naležení hroznů. Pouze tato metoda je správná a pouze tento způsob výroby je díky aktivitám francouzských vinařů v rámci Evropské unie povolen.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Vložení nového komentáře
Diskuzní příspěvek může vložit pouze registrovaný (registrační formulář) a aktivně přihlášený uživatel (přihlásit se).
Vyhledávání na webu nasevyziva.cz:



 
domácí lékař Domací lékař - alternativní medicína

léčba, prevence, osvědčené postupy našich předků
 
 
Všechny články v aktuální sekci:

 

(c) Naše výživa, 2010-2023 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní