Vinotéky – chladící skříně na víno

Jelikož touha po kvalitním stolním víně stále roste, proč si nedopřát chladící skříň na víno neboli vinotéku. Vinotéky tak poslední dobou nacházejí své místo v moderním interiéru dobře vybavené kuchyně. Někdo muže namítnout, že stačí uskladnit víno v klasické chladničce, tak k čemu kupovat ještě vinotéku? Opak je však pravdou, neboť víno vyjmuté z chladničky je přechlazené a vaši hosté budou muset posečkat, než dosáhne teploty vhodné k podávání. Tato starost při využití vinotéky a vitríny zcela odpadá. Vitrín na víno se dnes již vyrábí celá řada. Liší se od sebe designem i parametry.

Vitríny bývají většinou prosklené, aby vynikly viněty na lahvích, čímž se stávají nepřehlédnutelným kusem nábytku.

Na trhu jsou chladicí skříně:


  • neregulovatelné - s jednou stabilní teplotou
  • nastavitelné - s jedním nebo i třemi teplotními pásmy

Při skladování je důležité vínu zajistit nejen doporučenou, ale především stálou teplotu. Aspekt konstantní teploty je pro následnou kvalitu vína důležitější než doporučená teplota, při níž se víno uchovává.

Teplota vína při podávání závisí na typu vína. Podle odborníků se pohybuje od 7 do 14 °C. Jsou však vína, mezi něž patří například šumivá, která se podávají o teplotě 5 °C.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...
Vyhledávání na webu nasevyziva.cz:



 
domácí lékař Domací lékař - alternativní medicína

léčba, prevence, osvědčené postupy našich předků
 
 
Všechny články v aktuální sekci:

 

(c) Naše výživa, 2010-2017 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní