Komentáře ke článku: Hořčičný olej lisovaný za studena

Hořčici znali lidé už 2 000 let před naším letopočtem. Hořčičný olej byl znám již na starém Apeninském poloostrově, především v Římě. Již Hippokrates, otec medicíny, tvrdil, že hořčice má léčebné účinky. Do střední a západní Evropy se rozšířila díky Římanům a Karlu Velikému, který ji přikázal pěstovat na svých statcích. Hořčičná semínka jsou lisována za studena, bez přídavných barvících a konzervačních látek, což dělá z oleje čistý přírodní produkt. Olej je v hodný do studených i teplých pokrmů. Pomáhá při celkové únavě a je vhodný jako masážní olej při bolestech kloubů, nachlazení a únavě.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Vložení nového komentáře
Diskuzní příspěvek může vložit pouze registrovaný (registrační formulář) a aktivně přihlášený uživatel (přihlásit se).

(c) Naše výživa, 2010-2018 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní