Nektar - višňový, brusinkový, z černého rybízu


obrázek ke článku Nektar - višňový, brusinkový, z černého rybízu

Višňový nektar - šťáva z višní - minimální obsah ovoce 50%, voda, cukr, ošetřeno pasterizací.

Višně


  • obsahují vitamíny - beta karoten, C, E
  • jsou zdrojem minerálů a stopových prvků - hořčík, zinek, draslík, železo, fosfor a velké množství jódu
  • obsahují barvivo antokyan – spoluvytváří kolagen, nezbytný pro zdravý vývoj pokožky
  • působí protizánětlivě
  • mají vliv na správnou funkci štítné žlázy
  • potlačují paradontózu
  • zmírňují artritidu
  • pomáhají při vylučování kyseliny močové - prevence dny a revmatismu

Brusinkový nektar z ovocného koncentrátu - minimální obsah ovoce 30%, voda, cukr, kyselina askorbová, ošetřeno pasterizací.

Brusinky - plody


  • obsahují vysoký podíl vitamínu A, B, C
  • jsou bohaté na vápník, hořčík, draslík, sodík, fosfor a železo
  • obsahují antioxidanty – ochrana buněk před volnými radikály
  • starají se o zdravý chod srdce
  • pomáhají předcházet infekcím močových cest a zánětu močového měchýře
  • vhodné při léčbě průjmů
  • účinné proti viru herpes, který způsobuje opary
  • snižují počet bakterií v ústní dutině

Nektar z plodů černého rybízu - minimální obsah ovoce 25%, voda, cukr, ošetřeno pasterizací.

Černý rybíz - plody


  • obsahuje velké množství vitaminu C, provitamin A, vitamin K, P
  • zdrojem minerálů a stopových prvků - vápník, hořčík, draslík, fosfor, síra
  • obsahuje pektiny
  • posiluje imunitní systém
  • aktivuje látkovou výměnu
  • odbourává jedy z těla
  • má močopudný a potopudný účinek
  • zlepšuje pružnost cév
  • účinný proti křečovým žilám a hemeroidům
  • příznivě působí při zánětech hrtanu a hltanu, mírní bolest v krku


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...
Vyhledávání na webu nasevyziva.cz:



 
domácí lékař Domací lékař - alternativní medicína

léčba, prevence, osvědčené postupy našich předků
 
 
Všechny články v aktuální sekci:


Další články najdete v sekci
Nektary
 

(c) Naše výživa, 2010-2023 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní