Piňa Colada, Piňakoláda (tekutý ananas)

Podle jedné teorie je Piňa Colada původem z Portorika. Tam koncem padesátých let jistý Don Ramón pracující v malé laboratoři vynalezl kokosový krém připravený z křehké bíle dřeně kokosu. Tento krém se okamžitě uchytil a později se stal tajemstvím populárního drinku Piňa Colada. Původně Don Ramón používal kokosový krém k přípravě tropických desertů. Až v roce 1957 smíchal jeden barman na Portoriku v mixeru rum, ananasový džus a kokosový krém. Tento koktejl se stal následně velice populárním drinkem po celém ostrově. Dnes patří Piňa Colada k oblíbeným drinkům nejen v barech, ale i doma si můžeme připravit tento lahodný koktejl.

obrázek ke článku Piňa Colada, Piňakoláda (tekutý ananas)

Piňakoláda je značně rozšířený exotický koktejl, který je pro svou krémovost oblíbený hlavně u žen. Jeho příprava není složitá, doma se dá zvládnout za pár okamžiků. Piňakoládu připravujeme do větších sklenic. Podáváme ihned, aby se led úplně neroztál, pije se brčkem.

Ingredience:


  • 6 cl ananasového džusu
  • 4 cl bílého rumu
  • 2 cl kokosového krému/likéru
  • 2 lžíce smetany nebo tekuté šlehačky (33%), lze nahradit 2 lžícemi
  • vanilkové zmrzliny
  • drcený led
  • na zdobení kousek čerstvého ananasu nebo jiné ovoce dle vlastního výběru

Postup na přípravy drinku:


  • V šejkru – smícháme vychlazený ananasový džus, bílý rum a kokosový likér v poměru 3:2:1. Koktejl podáváme ve vysokých sklenicích s brčkem, do kterých vložíme kostky ledu a zdobíme kousky čerstvého ananasu. Lze použít i kousky melounu, hroznové víno, pomeranč či cherry třešnička.
  • V mixeru - všechny suroviny společně s nadrceným ledem mixujeme asi 30 vteřin. Podáváme ve vysokých sklenicích s brčkem, zdobíme kousky ananasu či jiným ovocem. Aby byl drink hutnější, můžeme přidat šlehačku nebo smetanu či vanilkovou zmrzlinu.

Další možnou variantou Piňa Colady je meruňková Piňa Coláda nebo Piňa Colada s tmavým Jamajským rumem. Připravujeme a podáváme stejně, jako klasickou ananasovou Piňa Coládu.

Ingredience na meruňkovou Piňa Coladu:


  • 2 šálky vypeckovaných meruněk se sirupem
  • 2 lžíce drceného ananasu
  • 1/2 šálku kokosového mléka
  • 1/4 šálku bílého rumu
  • 2 šálky drceného ledu

Ingredience na Piňa Coladu s Jamajským rumem:


  • 5 cl bílého rumu
  • 1 cl tmavého Jamajského rumu
  • 2 cl kokosového sirupu/likéru
  • 3 cl šlehačky (33%)
  • 15 cl ananasového džusu
  • drcený led
  • ananas, jahoda na zdobení


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Přehled komentářů k článku
Koktejl se povedlStaňka19.01.2017
obrázek ke článku Piňa Colada, Piňakoláda (tekutý ananas)

Vyhledávání na webu nasevyziva.cz:



 
domácí lékař Domací lékař - alternativní medicína

léčba, prevence, osvědčené postupy našich předků
 
 
 

(c) Naše výživa, 2010-2017 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní