Komentáře ke článku: Koření - nákup, skladování, použití

Kořením označujeme různé části domácích i cizozemských rostlin, které příjemně chutnají, ale i libě voní. Jde zejména o semena, bobule, poupata, kořeny, listy a kůru. Koření bývalo vzácným a exotickým přepychem jen pro bohaté, zpočátku se používalo jako konzervační prostředek, dále při výrobě parfémů a léků. K dochucování pokrmů ho začali ve větší míře používat jako první Římané. Celé bylinky a koření, které se má na konci vaření odstranit, je nejlépe převázat nití, aby se dalo z hotového pokrmu lehce vyjmout.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Vložení nového komentáře
Diskuzní příspěvek může vložit pouze registrovaný (registrační formulář) a aktivně přihlášený uživatel (přihlásit se).

(c) Naše výživa, 2010-2018 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní