Polévka z růžičkové kapusty s uzeným masem


obrázek ke článku Polévka z růžičkové kapusty s uzeným masem

Ingredience pro 4 - 6 osob:


  • 400 g růžičkové kapusty
  • 100 g uzeného masa
  • 1 středně velká cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 l masového vývaru
  • 200 ml smetany na vaření
  • 60 g másla
  • 1-2 lžíce hladké mouky
  • mletý pepř, kmín
  • sůl

Postup přípravy:


  • Cibuli a česnek pokrájíme na drobno, uzené maso nakrájíme na kostičky.
  • Jednotlivé růžičky kapusty dobře omyjeme a všechny suroviny dáme do hrnce.
  • Přidáme poloviční množství másla, mletý kmín, pepř, sůl a zlehka orestujeme.
  • Přilijeme masový vývar.
  • Ze zbylého másla a mouky připravíme světlou jíšku (lze nahradit hotovou jíškou v sáčku), kterou si rozředíme trochou vody a za stálého míchání přiléváme do polévky.
  • Do sklenice se smetanou přidáme 2 naběračky horké polévky a pak vše vlijeme do hrnce s polévkou.
  • Důkladně povaříme, dle chuti můžeme dosolit.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...
Vyhledávání na webu nasevyziva.cz:



 
domácí lékař Domací lékař - alternativní medicína

léčba, prevence, osvědčené postupy našich předků
 
 
Všechny články v aktuální sekci:

 

(c) Naše výživa, 2010-2017 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní