Jak vyzrát na přílohy


Rizoto s neslepenou rýží


  • Dušenou rýži vždy mícháme velmi pomalu, a to pouze jedním směrem.
  • Tímto způsobem se vyhneme slepení rýžového škrobu.

Bílá a chutná rýže


  • Rýže bude nejen krásně bílá, ale bude vypadat lákavěji, pokud během jejího vaření přidáme do vody pár kapek citrónové šťávy.

Palačinka - náhrada zavářky


  • Pokud nám z předešlého dne zbydou neslazené palačinky, můžeme je nakrájet na nudličky a využít jako zavářku (tzv. celestinské nudle) do některých polévek.

Uchování zbylé rýže


  • Když nám zbyde uvařená rýže, kterou nechceme vyhodit, můžeme ji uchovat v lednici či zamrazit.
  • Rýži stačí zabalit do potravinové fólie a uložit do lednice, kde vydrží cca 1 týden.
  • Pokud rýži zabalenou ve fólii zamrazíme, vydrží i několik měsíců.

Křehká zelenina a těstoviny


  • Aby těstoviny byly uvařené na skus a zelenina zůstala křehká, obojí hned po uvaření propláchneme studenou vodou.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...

(c) Naše výživa, 2010-2017 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní