Jak vyzrát na koláče a dorty


Aby se nám třený koláč nedrobil


  • Čerstvě upečený třený koláč se bohužel při krájení drobí.
  • Chceme-li tomu zabránit, upečeme si koláč den předem a pak jej můžeme lehce rozkrojit a naplnit marmeládou nebo krémem.

Koláč s ovocem


  • Pečeme-li koláč s hodně šťavnatým ovocem, je vhodné těsto na plechu nejprve posypat rozemletými ořechy.
  • Až potom naklademe ovoce, čímž se nám koláč nepromočí.

Křupavá drobenka


  • Pokud koláč s drobenkou ihned po upečení postříkáme studenou vodou, zůstane drobenka krásně křupavá.

Jak proměnit starý koláč v čerstvý


  • Je-li třený koláč oschlý, potřeme ho trochou mléka a potom krátce ohřejeme v troubě.
  • Koláč bude zase měkký, voňavý a na chuť čerstvý.

Zamrazujeme dort


  • V případě, že nám dort zbyde a chceme jej uchovat pro příští použití, můžeme ho zamrazit.
  • Jednotlivé kousky zabalíme do papíru na pečení a uložíme do plastové dózy.
  • Nikdy dort nezamrazujeme vcelku, jelikož bychom nemohli vyjmout vždy jen takové množství, které chceme okamžitě spotřebovat.

Rozmrazování drobenkového koláče


  • Zmrazený drobenkový koláč bude opět chutnat jako čerstvě upečený, když ho necháme po rozmrazení zapéci v předehřáté troubě, a to zhruba po dobu 5 minut při teplotě 200°Celsia.

Aby dort neklouzal na podnosu


  • Na dno dortového podnosu dáme pár kapek medu a teprve potom na něj dort přesuneme.
  • Nyní můžeme začít dort zdobit, aniž by nám nebezpečně klouzal po podnosu.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...

(c) Naše výživa, 2010-2017 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní