Komentáře ke článku: Tvrdá pšenice (semoliny)

Těstoviny vyrobené z mouky získané semletím tvrdé pšenice jsou nelepivé, po uvaření si uchovávají svůj původní tvar a na skusu jsou pevnější. Oproti jiným druhům pšenice má tato pšenice mnohem tvrdší a větší zrna, která jsou jantarově zabarvená. To, že má pšenice tvrdší zrno však neznamená, že pečivo z ní vyrobené je tvrdé nebo tuhé. Objemová hmotnost je větší, obsah bílkovin je minimálně o 14% vyšší. Tvrdá pšenice je vhodná na výrobu těstovin i chleba. Chléb vyrobený z této mouky má delší trvanlivost než odpovídající tradiční výrobek.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Vložení nového komentáře
Diskuzní příspěvek může vložit pouze registrovaný (registrační formulář) a aktivně přihlášený uživatel (přihlásit se).
Vyhledávání na webu nasevyziva.cz:



 
domácí lékař Domací lékař - alternativní medicína

léčba, prevence, osvědčené postupy našich předků
 
 
 

(c) Naše výživa, 2010-2023 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní