Druhy italských těstovin

Některé těstoviny si našly cestu do všeobecného povědomí nás všech, jiné uvidíte jen a pouze v Itálii, kde má téměř každý region svoje typické těstoviny. Těstoviny obsahují řadu zdraví prospěšných látek, zvláště pak ty celozrnné, které mají velké množství vitamínů skupiny B a důležitých minerálů.

Rozlišujeme těstoviny:


  • Vaječné - podle počtu vajec na 1 kg mouky jsou řazeny do několika kategorií.
  • Bezvaječné - vyráběné pouze z vody a mouky.
  • Celozrnné
  • Domácí a jiné.

Další dělení těstovin:


  • Dlouhé - pasta lunga
  • Krátké - pasta corta
  • Plněné - pasta ripiena
  • Zavářkové - pastina
  • Mačkané - strascinati

Dlouhé těstoviny se prodávají i čerstvé, ty je dobré zpracovat ihned. V chladničce ale vydrží 24 hodin a lze je uložit i do mrazáku, kde mohou být až 3 měsíce.

Častěji se ale prodávají sušené. Ty by se měly skladovat v pevně uzavřených nádobách a spotřebovat do 9 měsíců od data výroby.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...
Vyhledávání na webu nasevyziva.cz:



 
domácí lékař Domací lékař - alternativní medicína

léčba, prevence, osvědčené postupy našich předků
 
 
 

(c) Naše výživa, 2010-2017 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní