Komentáře ke článku: Mozzarella - čerstvý sýr

Mozzarela je čerstvý formovaný měkký sýr s mléčným kvašením s příjemnou vůní a s neutrální chutí. Název pochází ze slovesa mozzare, což znamená přerušit či krájet. Tento měkký, bílý, pařený sýr s jemnou a lahodnou chutí, velmi málo solený, pochází z Itálie. Je známý po celém světě a je neoddělitelně spojen s pizzou a špagetami, které mají svůj původ také v Neapoli. Sýr je lehce stravitelný i v horkých letních měsících. V běžné podobě se dělá z pasterizovaného kravského mléka. Nejlepší je úplně čerstvý. Mozzarella se většinou dodává v podobě různě velkých bílých kuliček vážících od 20 do 250 gramů. Větším kuličkám se říká bocconcini (malá sousta), malé jsou ciliegine (třešinky). Sýr by měl mít minimálně 40 - 44% tuku v sušině.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...

(c) Naše výživa, 2010-2023 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní