Komentáře ke článku: Mascarpone - čerstvý sýr ze smetany

Mascarpone je italský nesolený krémový sýr (smetanový krém). Tento bílý měkký sýr voní po smetaně. Pochází z Lombardie, dnes se však vyrábí po celé Itálii. Vzniká jako vedlejší produkt při výrobě jiných sýrů. Vyrábí se ze smetany kravského mléka působením kyseliny vinné, aniž by se odstraňovala syrovátka. Má vysoký obsah mléčného cukru, laktózy, proto je nasládlý a velmi jemný. Mascarpone se rychle kazí, proto je zvykem vyrábět jej v zimě. Tento sýr je nutné skladovat odděleně, neboť do sebe lehce absorbuje příchuť jiného jídla.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Vložení nového komentáře
Diskuzní příspěvek může vložit pouze registrovaný (registrační formulář) a aktivně přihlášený uživatel (přihlásit se).
Vyhledávání na webu nasevyziva.cz:



 
domácí lékař Domací lékař - alternativní medicína

léčba, prevence, osvědčené postupy našich předků
 
 
 

(c) Naše výživa, 2010-2017 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní