Pivovarský guláš


obrázek ke článku Pivovarský guláš

Ingredience:


  • 500 g hovězího masa
  • 1-2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • sůl, pepř, sladká paprika, majoránka (nebo směs koření do guláše)
  • rajský protlak
  • 2 lžíce oleje
  • hladká mouka nebo hotová jíška na zahuštění
  • příloha - houskový knedlík, těstoviny, pečivo, ...
  • na ozdobu - plátky syrové cibule

Postup přípravy:


  • Na oleji osmažíme najemno nakrájenou cibuli do zlatova.
  • Přidáme omyté, na kostky nakrájené maso, které zprudka opečeme, aby se důkladně zatáhlo.
  • Směs masa s cibulí okořeníme sladkou paprikou, solí, pepřem, majoránkou (nebo směsí koření do guláše). Přidáme česnek, rajský protlak a vaříme do měkka.
  • V průběhu vaření podle potřeby podléváme maso vodou.
  • Je-li maso dostatečně měkké, dolijeme vodu a zahustíme hladkou moukou (nebo jíškou) podle vlastní chuti.
  • Servírujeme s houskovým knedlíkem, guláš můžeme dozdobit syrovou cibulí nakrájenou na kolečka.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...
obrázek ke článku Pivovarský guláš

Vyhledávání na webu nasevyziva.cz:



 
domácí lékař Domací lékař - alternativní medicína

léčba, prevence, osvědčené postupy našich předků
 
 
 

(c) Naše výživa, 2010-2017 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní