Hovězí plátky po Znojemsku


obrázek ke článku Hovězí plátky po Znojemsku

Ingredience:


  • 500 g hovězího masa (asi 4 plátky)
  • sůl
  • pepř
  • hořčice
  • 1-1,5 cibule
  • 3-5 kyselých okurek
  • vývar
  • hladká mouka
  • 2 lžíce oleje
  • 20 g másla
  • příloha – rýže, houskový knedlík

Postup přípravy:


  • Maso omyjeme a osušíme.
  • Máme-li maso vcelku, nakrájíme ho na plátky, které po obou stranách naklepeme a po krajích nařízneme, aby se nekroutilo.
  • Hovězí plátky osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a obalíme v hladké mouce. Přebytečnou mouku oklepeme.
  • Cibuli najemno nakrájíme a na oleji ji hezky dozlatova orestujeme.
  • Plátky masa vložíme na pánev a zprudka je opečeme po obou stranách.
  • Následně je přendáme do kastrolu k orestované cibuli a zalijeme vodou a necháme dusit doměkka.
  • Hotové maso vyndáme a omáčku svaříme na potřebné množství.
  • Přidáme najemno nakrájené okurky a máslo na zjemnění, promícháme a povaříme.
  • Maso vložíme zpět do omáčky a před servírováním ještě prohřejeme.
  • Podáváme s vařenou rýží nebo houskovým knedlíkem.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...
obrázek ke článku Hovězí plátky po Znojemsku

Vyhledávání na webu nasevyziva.cz:



 
domácí lékař Domací lékař - alternativní medicína

léčba, prevence, osvědčené postupy našich předků
 
 
 

(c) Naše výživa, 2010-2017 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní