Hovězí plátky na česneku


obrázek ke článku Hovězí plátky na česneku

Ingredience:


  • 500 g hovězího masa (asi 4 plátky)
  • 5-6 stroužků česneku
  • sůl
  • pepř
  • 1 větší cibule
  • 1-2 kostky bujónu (nebo hovězí vývar)
  • hladká mouka nebo jíška na zahuštění
  • 1-2 lžíce oleje
  • příloha - rýže

Postup přípravy:


  • Maso nejprve omyjeme a osušíme. Máme-li ho vcelku, nakrájíme na plátky, které po obou stranách mírně naklepeme, po krajích nařízneme.
  • Plátky osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem.
  • Takto připravené maso necháme v chladu odpočívat, nejlépe přes noc.
  • Je-li maso dostatečně odleželé, nalijeme do papiňáku trochu oleje a dozlatova na něm osmažíme najemno nakrájenou cibulku.
  • K osmažené cibuli přidáme maso, které z obou stran zprudka osmahneme, aby se pěkně zatáhlo.
  • Přilijeme vodu nebo vývar, přidáme bujón a papiňák zavřeme. Budeme dusit cca ¾ hodiny, záleží na kvalitě masa.
  • Když je maso hotové, vyjmeme ho z hrnce a šťávu zahustíme ve vodě rozmíchanou hladkou moukou nebo hotovou jíškou.
  • Necháme cca 15 minut povařit. Dle vlastní chuti můžeme ještě osolit či opepřit.
  • Maso vložíme zpět do hrnce k hotové šťávě a necháme před servírováním ještě prohřát.
  • Jako přílohu podáváme vařenou rýži.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...
obrázek ke článku Hovězí plátky na česneku

Vyhledávání na webu nasevyziva.cz:



 
domácí lékař Domací lékař - alternativní medicína

léčba, prevence, osvědčené postupy našich předků
 
 
 

(c) Naše výživa, 2010-2017 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní