Old Amsterdam - středně tvrdý sýr z kravského mléka

Old Amsterdam je jeden z nejlepších holandských sýrů, který v minulosti získal mnohá ocenění ve světových soutěžích. Získal například prestižní ocenění „Superior Taste Award v Bruselu“ a „Best of Class“ zlatou medaili na mistrovství světa 2010 Wisconsin Cheese. Původ sýru je datován na konec 19. století. Sýroví velmistři rodiny Westland hledali po mnoho let ideální postupy výroby, ale především dobu procesu zrání, aby získali sýr bohaté, autentické chuti. Po nekonečném množství pokusů během několika let, se jim skutečně povedlo vykouzlit sýr s ideální charakteristickou vlastností.

obrázek ke článku Old Amsterdam - středně tvrdý sýr z kravského mléka

Tento středně tvrdý sýr z kravského mléka s charakteristickou jemnou chutí se vyrábí v plochých bochnících o hmotnosti 10 - 12 kilogramů. Obsah tuku v sušině je 48%.

Stále stejná a vysoká kvalita je dána velmi přísnou kontrolou během celého výrobního procesu. Doba zrání je 18 - 24 měsíců a i zde platí pravidlo, čím starší, tím lepší.

Old Amsterdam má jedinečně hladkou konzistenci, bohatou, robustní chuť, umocněnou jemnými krystalky soli. Povrch sýrového bochníku je hladký, má žluto oranžovou barvu.

Vzhledem k jemné struktuře těsta, které není tak vysušené jako u jiných goud, lze Old Amsterdam snadno krájet i na tenké plátky.

Díky jemnosti těsta, pikantně sladké, mandlové chuti, má tento sýr široké využití v studené i teplé kuchyni.

Velmi dobře se hodí k pivu, ale i k plným bílým i červeným vínům.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...
obrázek ke článku Old Amsterdam - středně tvrdý sýr z kravského mléka

Vyhledávání na webu nasevyziva.cz:



 
domácí lékař Domací lékař - alternativní medicína

léčba, prevence, osvědčené postupy našich předků
 
 
 

(c) Naše výživa, 2010-2017 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní