Palačinky se špenátem a šunkou


Ingredience pro 2 porce - palačinky:


  • 1 vejce
  • 225 ml mléka
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 125 g hladké mouky
  • sůl
  • olej na smažení

Ingredience pro 2 porce - náplň:


  • 225 g mražených špenátových listů
  • ½ cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 vejce
  • 100 g šunky (nejlépe 95-98% masa)
  • 50 g strouhaného sýra
  • sůl, pepř
  • čerstvá, zelená petrželka na dochucení
  • olej na vymazání zapékací misky

Postup přípravy:


  • Nejprve si necháme lehce rozmrazit špenátové listy.
  • Oloupeme cibuli a česnek.
  • Cibuli nakrájíme najemno a česnek prolisujeme.
  • V kastrolku na rozehřátém oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme špenát, osolíme, opepříme a krátce podusíme.
  • Když se přebytečná voda vypaří, dochutíme česnekem a vmícháme rozšlehané vejce spolu s petrželkou.
  • Ve chvíli, kdy se vejce srazí, špenát odstavíme z plotýnky a kastrolek přikryjeme pokličkou, aby nám špenát vydržel teplý.
  • Na palačinky si rozšleháme vajíčko s mlékem a lžící olivového oleje.
  • Směs lehce osolíme a postupně vmícháme hladkou mouku.
  • Těsto necháme asi půl hodiny odležet.
  • Poté na pánvi usmažíme tenké palačinky.
  • Palačinky potřeme špenátovou náplní a na nudličky pokrájenou šunkou.
  • Srolujeme a můžeme podávat.
  • Dětem, které milují sýr, vložíme špenátové palačinky do předem vymazané zapékací mísy, posypeme nastrouhaným sýrem.
  • Vložíme do trouby a počkáme, až sýr zezlátne.
  • Můžeme servírovat.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...
Vyhledávání na webu nasevyziva.cz:



 
domácí lékař Domací lékař - alternativní medicína

léčba, prevence, osvědčené postupy našich předků
 
 
Všechny články v aktuální sekci:

 

(c) Naše výživa, 2010-2017 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní