Komentáře ke článku: Camembert - měkký sýr s bílou plísní

Camembert byl poprvé vyroben koncem 18. století ve Francii. Jde o nejslavnější francouzský sýr, sýr gurmánů. Tento měkký, odkapaný sýr kulatého tvaru se vyrábí z nepasterovaného kravského mléka nasbíraného do speciálních sudů. Nedohřívaný a nelisovaný sýr krémovité konzistence je pojmenován po francouzské vesnici Camerbert ležící v departementu Orne v Normandii. Sýry tohoto typu vznikají tak, že po odkapání v tvořítkách se povrch sýru očkuje plísní Penicillium Candidum (nebo Camemberti). Za přítomnosti plísní zrají sýry ve formách nejméně 3 týdny. Denně se ručně obracejí, až bílá plíseň pokryje celý povrch sýra a dodá mu jemnou žampionovou příchuť. Sýr dozrává během distribuce, zabalený do papíru a uložený do krabiček. V dnešní době se vyrábí téměř všude, kde se produkují sýry, ale normandský Camembert je chráněn francouzským zákonem.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Vložení nového komentáře
Diskuzní příspěvek může vložit pouze registrovaný (registrační formulář) a aktivně přihlášený uživatel (přihlásit se).

(c) Naše výživa, 2010-2023 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní