Nedostatek enzymů a možné následky

Vědci se shodují, že člověk se rodí s určitou zásobou enzymů, která se v průběhu života vyčerpává. Bez enzymů dojde k narušení všech životních funkcí (trávení, dýchání, pohybu), proto je velmi důležité, udržet si vysokou hladinu enzymů i v pozdějším věku. Vyčerpávání enzymatické zásoby lze zpomalovat vyhýbáním se potravě a způsobu života, který je na spotřebu enzymů náročnější a konzumací stravy bohaté na přítomnost enzymů.

V případě, kdy tělo dostává pouze tepelně zpracované potraviny, musí oproti trávení živé syrové stravy s vlastním obsahem trávicích enzymů, vyprodukovat všechny enzymy samo. Do produkce enzymů musí tělo vložit nejen značnou energii, ale také jednotlivé stavební kameny, jako jsou aminokyseliny, vitamíny a minerály, potřebné k jejich syntéze. Tím se zbytečně o tyto látky ochuzujeme a zároveň nadměrně zatěžujeme všechny žlázy, které enzymy vylučují.

Nadprodukce trávicích enzymů může mít vliv na celkovou destabilizaci chemického metabolismu organismu. Negativní efekt přetížení organismu z nadprodukce trávicích enzymů není viditelný okamžitě, ale problémy se obvykle začnou objevovat s rostoucím věkem nebo při vyšší zátěži (nevhodná strava, stres, stoupající znečištění životního prostředí).

Možné následky předčasného vyčerpání organismu:


  • únava
  • obezita
  • vyšší náchylnost k infekčním i civilizačním nemocem
  • celková sešlost


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...

(c) Naše výživa, 2010-2017 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní