Důležitost enzymů v každodenní stravě

Přítomnost enzymů v denní stravě má pro zachování lidského zdraví naprosto zásadní význam. Strava bez živých enzymů vede dříve nebo později k přetížení zažívacího ústrojí a žláz produkujících trávicí enzymy, k poruchám trávení (pocity plnosti, nadýmání, říhání, zácpa či průjem) a posléze i ke vzniku civilizačních chorob. O souvislosti civilizačních chorob s příjmem upravené stravy není pochyb, přesto tomu není věnována dostatečná pozornost, a to ani ve zdravotnických zařízeních.

Pokud tělo přijímá pouze biologicky “mrtvou”, tj. chemicky a tepelně upravovanou stravu, vyčerpává se nutnou produkcí enzymů, které by za normálních okolností přijalo již syntetizované spolu s “živou” neupravenou rostlinnou stravou.

Důležitost přítomnosti aktivních enzymů v potravě není tedy žádnou moderní lékařskou novinkou, jde spíš o navrácení člověka zpátky k přirozenému způsobu života, od kterého se lidstvo moderní stravou značně odchýlilo.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...

(c) Naše výživa, 2010-2017 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní