Lednice – čtyři základní typy provedení


  • Monoklimatické lednice (bez jakékoliv mrazící části) - nabízejí obrovský prostor chladničky a jsou využívány hlavně tam, kde je třeba pouze uchovat potraviny v chladnějším klimatu, tedy především v prodejnách a gastronomických zařízeních. V poslední době získávají tzv. vitríny stále větší oblibu i v moderních domácnostech, kde slouží jako vinotéky. Prostor pro zmrazení potravin musí být u těchto lednic řešen samostatným spotřebičem.
  • Jednodvéřové lednice (kompaktní lednice) - standardní malé lednice určené k umístění pod pult či pracovní desku kuchyňské linky apod. Jsou žádány všude tam, kde je vyhrazen pouze malý prostor k umístění ledničky. Často slouží na hotelových pokojích, na víkendových chatách a chalupách. I když jsou některá provedení i větší, zachovávají nabídku jen mrazícího prostoru (mrazící pult nebo přihrádka) a ne plnohodnotného mrazáku. Při otevírání mrazícího prostoru dochází zároveň i k otevírání chladničky, čímž dochází k velkému úniku studeného vzduchu a tedy k výrazně vyšší spotřebě energie.
  • Kombinované lednice – disponují samostatným mrazákem, který je umístěn dole pod chladící částí lednice, nebo naopak nahoře nad ní. Tato kombinace lednice je stále nejžádanějším artiklem v porovnání s ostatními typy lednic. Ideální poměr chladící plochy k mrazáku je 2:1. Mohou mít jeden, nebo dva kompresory. V případě dvou kompresorů je vyšší pořizovací cena.
  • Americké dvoudvéřové lednice - Side by Side lednice jsou nabízeny v mnoha velikostech a s různě bohatým vybavením. I když užší oboustranné dveře těchto lednic nepotřebují tolik prostoru k otevření, jako jiná provedení širokých lednic, nabízejí velký objem chladničky i mrazničky. Jsou určeny do prostornějších bytů a domů užívaných početnějšími rodinami.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...

(c) Naše výživa, 2010-2017 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní