Zapečená bažantí prsa s česnekem

Podle vědců má bažantí maso vyšší nutriční hodnoty než maso kuřecí. Bažantí svalovina obsahuje více hrubých proteinů a až o polovinu méně tuku než svalovina brojlerových kuřat. Prsní svalovina je nutričně kvalitnější než svalovina stehenní.

Zapečená bažantí prsa s česnekem


Ingredience:


  • 4 bažantí prsíčka
  • 3 stroužky prolisovaného česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky mletého rozmarýnu
  • sůl, pepř
  • 4 větší plátky anglické slaniny
  • 2 vajíčka
  • 70 g másla

Postup přípravy:


  • Bažantí prsíčka omyjeme a osušíme.
  • Do masa rovnoměrně vetřeme česnek a veškeré koření.
  • Takto připravené maso zakapeme olejem a necháme v zapékací míse cca 6 hodin marinovat.
  • Je-li maso důkladně odpočaté, poklademe jej plátky slaniny a zalijeme 2 rozšlehanými vejci.
  • Prsíčka vložíme v zapékací míse do předehřáté trouby a pečeme cca 15 minut.
  • Ke konci pečení poklademe na maso plátky másla, které se nám v troubě krásně rozpustí. Maso se zjemní a získáme i chutnou šťávu na polití.
  • Servírujeme s vařenou rýží.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...

(c) Naše výživa, 2010-2017 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní