Komentáře ke článku: Ředkvičky - zdravý zabiják bakterií a plísní

S prvními jarními paprsky najdete na pultech obchodů i ředkvičky, které obohatí naše tělo o řadu cenných látek po dlouhém období zimy. Konzumovat nemusíte jen bulvy, do salátů a polévek můžete přidávat také mladé lístky. Mimo vitamíny a minerály obsahují ředkvičky i hořčičné oleje. Ty jim dodávají typickou pálivou chuť, ale zároveň zabíjejí bakterie a plísně, které nám mohou způsobovat průjmy a jiné střevní a žaludeční potíže. Pravidelnou konzumací ředkviček lze úspěšně tyto škodlivé střevní kultury likvidovat a zabraňovat jejich dalšímu množení. Kdo chce na jaře trochu zhubnout, měl by ředkvičky konzumovat alespoň třikrát denně. Jejich kalorická hodnota je velmi nízká a navíc podporují střevní peristaltiku. Ředkvičky můžete pojídat syrové, výborně se hodí do salátů, pomazánek a předkrmů nebo tepelně upravené v polévce, míchaných vajíčkách, či jako příloha k masu. Ředkvičky není vhodné nechávat dlouho nakrájené nebo nastrouhané, jelikož tak dochází ke ztrátě vitamínů.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Vložení nového komentáře
Diskuzní příspěvek může vložit pouze registrovaný (registrační formulář) a aktivně přihlášený uživatel (přihlásit se).

(c) Naše výživa, 2010-2023 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní