Čekankové puky ve studené kuchyni

Čekanka patří k zelenině, která se vyznačuje specifickou nahořklou chutí, což ale není překážkou při pestrém využití ve studené i teplé kuchyni. Zejména tepelné zpracování nahořklou chuť zcela eliminuje.

obrázek ke článku Čekankové puky ve studené kuchyni

Křehké syrové středy (srdíčka) se nejčastěji používají ve studené kuchyni do salátů, obloh a past, mezi velkou delikatesu patří kombinace se sušeným ovocem.

Čekankový salát se šunkou a plísňovým sýrem


Ingredience:


  • 3 rozpůlené puky čekanky
  • 6 plátků sušené vepřové šunky (pršut nebo prošuto)
  • 100 g měkkého sýra s modrou plísní
  • 2 lžíce loupaných dýňových semínek
  • 2 lžíce oleje z hořčičných semínek
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • 1/2 svazku jemně nasekané pažitky
  • mořská sůl
  • černý pepř drcený

Postup přípravy:


  • Nejprve si krátce, za občasného míchání, opražíme dýňová semínka na suché nepřilnavé pánvi.
  • Do prošlehaného oleje, vinného octa a nasekané pažitky vsypeme opražená dýňová semínka.
  • Dresing osolíme a opepříme.
  • Na talíř zdobně rozložíme čekanku, sýr a pršut.
  • Zakápneme zálivkou, posypte drceným pepřem a podáváme, nejlépe s křupavým tmavým pečivem.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...

(c) Naše výživa, 2010-2017 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní