Čekankové puky v teplé kuchyni

Čekankové puky jsou chutné nejen zasyrova do salátů, ale můžeme je i zapékat. Vnější listy se používají jako dušená, pečená nebo smažená zeleninová příloha k vybraným druhům masových, rybích nebo vegetariánských specialit.

Čekanka se sýrem zapékaná v šunce


Ingredience:


  • 4 puky čekanky
  • 4 plátky drůbeží šunky
  • 20 dkg sýru s modrou plísní (Roquefort, Niva)
  • 15 dkg kozího sýru
  • kousek másla

Postup přípravy:


  • Čerstvé čekankové puky podélně rozpůlíme a mezi jednotlivé půlky vložíme plátky plísňového sýru.
  • Každý puk následně zabalíme do plátku šunky a propíchneme párátkem, nebo špízovací jehlou, aby obě půlky držely hezky vcelku.
  • Takto zabalenou čekanku vložíme do máslem vymaštěného pekáčku, posypeme strouhaným kozím sýrem.
  • Zapékáme cca 15 minut.
  • Pokud nám to trouba umožňuje, přepneme ji na několik posledních minut na gril, aby struhaný sýr získal zlatavou barvu.
  • Podáváme s čerstvou bagetou, vhodná je i sklenka dobrého vína.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...

(c) Naše výživa, 2010-2017 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní