Červené víno - teplota, servírování

Červené víno se podává o pokojové teplotě 14°C - 16°C. Postup je stejný jako u bílého vína. Rozdíl je v tom, že se nevkládá do chladiče, ale staví se na tácek.

Červená vína je nejlepší servírovat v košíčku na vína, kdy je podobný sklon jako ve sklepě, důvodem je stabilita možných usazenin v láhvi.

Láhev opatrně otevřeme kvalitní vývrtkou (u velkých vín je většinou hodně dlouhý korek) a ubrouskem otřeme hrdlo láhve.

U většiny červených vín se provádí dekantace (přelití vína do karafy), kromě jednoduchých a základních vín. U velkých vín se dekantuje až několik hodin předem. Víno přeléváme opatrně kvůli červenému barvivu, ze kterého se na dně láhve vytváří usazenina.

Červené víno naléváme tak, že se hrdlo láhve dotýká okraje skleničky. Kvůli odpařování aroma jsou vhodné skleničky více otevřené, pro velká vína jsou vhodné sklenky velkého obsahu (400 - 800 ml).


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...
Vyhledávání na webu nasevyziva.cz:



 
domácí lékař Domací lékař - alternativní medicína

léčba, prevence, osvědčené postupy našich předků
 
 
Všechny články v aktuální sekci:


Další články najdete v sekci
Červená vína
 

(c) Naše výživa, 2010-2023 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní