Bílé víno - teplota, servírování

Bílé víno se podává chlazené o teplotě 8°C - 10°C. Hostům se prezentuje před otevřením tak, aby si mohli prohlédnout etiketu. Etiketa obsahuje údaje o ročníku, značce a oblasti, ze které víno pochází.

Bílá vína servírujeme podobně jako vína šumivá v nádobě s ledem nebo v chladícím tubusu, aby nedocházelo k rychlému zteplání obsahu láhve.

Při otevírání se navrtává korek asi do 2/3, zátku vytáhneme a hrdlo otřeme ubrouskem.

Na bílé víno jsou vhodné skleničky více uzavřené (tulipánovitého typu), aby se víno rychle neohřívalo.

Víno není nutné dekantovat, avšak u velkých bílých vín, obzvláště pak u těch, které zrály delší dobu v sudech, se dekantace doporučuje.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...
Vyhledávání na webu nasevyziva.cz:



 
domácí lékař Domací lékař - alternativní medicína

léčba, prevence, osvědčené postupy našich předků
 
 
 

(c) Naše výživa, 2010-2017 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní