Becherovka - koktejl Choco Becherovka

Čokoláda je hlavní surovina, která spolu s tradiční Becherovkou vytvoří neopakovatelnou chuť, proto s ní nešetřete.

obrázek ke článku Becherovka - koktejl Choco Becherovka

Ingredience:


  • 5cl Becherovky
  • 100 g čokolády (obsah kakaa 60 - 80%)
  • 20cl smetany (obsah tuku 10 - 15%)
  • 1 lžička cukru (není nutné)
  • šálek na čaj nebo kávu

Postup přípravy:


  • Čokoládu nadrobno nalámeme, případně nastrouháme na hrubém struhadle.
  • Smetanu a cukr zahřejeme těsně pod bod varu, aby byla hodně horká, ale ještě se nevytvořila pěna.
  • Smetanu sundáme z ohně a metličkou vmícháme čokoládu, až do jejího úplného rozpuštění.
  • Poté vmixujeme poloviční množství Becherovky.
  • Připravený nápoj necháme odstát 3 - 6 hodin v chladu, aby se mohly veškeré chutě a vůně zcela rozvinout. V případě neodolatelné chuti lze tuto část přípravy vynechat.
  • Odleželou čokoládu za stálého míchání prohřejeme ve vodní lázni, aby nedošlo k připálení čokolády na dně.
  • Až když je čokoláda dostatečně horká, vmixujeme do ní druhou část Becherovky a můžeme podávat.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...
Vyhledávání na webu nasevyziva.cz:



 
domácí lékař Domací lékař - alternativní medicína

léčba, prevence, osvědčené postupy našich předků
 
 
Všechny články v aktuální sekci:


Další články najdete v sekci
Becherovka Original
 

(c) Naše výživa, 2010-2023 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní