Komentáře ke článku: Drůbež - charakteristika, členění

Mezi drůbež se řadí zdomácnělí ptáci. Drůbeží maso je jemné a křehké, je zdrojem plnohodnotných bílkovin, minerálních látek a vitamínů. Kvalitu masa ovlivňuje krmení, druh a stáří. Drůbeží maso je bělomasé (krocan, krůta a kur domácí) nebo červenomasé (perlička, kachna, husa, holub). Barvu masa ovlivňuje podíl krve a barviv, maso ze stehen je tmavší než z prsíček. Brojlery jsou intenzivně krmené mladé kusy drůbeže z masných plemen před pohlavní dospělostí (kuřata ve stáří 8 týdnů, krůty ve stáří 12 - 14 týdnů). U starší drůbeže je více tuku, hromadí se v dutině břišní.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Vložení nového komentáře
Diskuzní příspěvek může vložit pouze registrovaný (registrační formulář) a aktivně přihlášený uživatel (přihlásit se).
Vyhledávání na webu nasevyziva.cz:



 
domácí lékař Domací lékař - alternativní medicína

léčba, prevence, osvědčené postupy našich předků
 
 
Všechny články v aktuální sekci:

 

(c) Naše výživa, 2010-2023 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní